Gypsyband Sonnekai

 

Sonnekai staat voor “goud”. Deze gypsyband bestaat uit de jongere generatie Reinhardt en Rosenberg: rijzende sterren in de Django-traditie. Sonnekai brengt zowel traditionele zigeunermuziek als gypsyswing en is breed inzetbaar, van feest of bruiloft tot zakelijk evenement of concert.

Reeds op 15-jarige leeftijd richtte violist Wattie Rosenberg (zoon van Bakro Rosenberg (samen met zijn broer Häntsje Rosenberg oprichter van de groep Romanesj)) de groep Sonnekai op. Binnen een jaar werd al hun eerste album “Sonnekai” opgenomen onder begeleiding van ontdekker van The Rosenberg Trio, Hans Meelen, in de studio van Jon Larsen, eigenaar van Hot Club Records in Noorwegen. Sonnekai speelde bij de Nederlandse première van de film “Swing” van Tony Gatlif.

Sonnekai is een jonge en dynamische groep die voortkomt uit een duidelijke Sinti-traditie met een heel eigentijds geluid. Hoe introvert de Sinti-musici van Sonnekai ook lijken in hun muziek kunnen ze hun gevoelens uiten; dan spreekt hun hart.

review klant gypsyband Sonnekai

Wow, wat een muzikanten. We vonden het een eer dat ze op onze bruiloft hebben gespeeld! Ook veel dank voor de fijne communicatie. Hartelijke groet, Annette

gypsyband Sonnekai op festivals

Het kwartet speelde op bekende festivals waaronder het legendarische Samois sur Seine. Ze speelden ook op het World Gipsy Festival Khamoro en met het Rosenberg Trio.

volg ons ook op:

Facebook
Instagram